Ում է հակացուցված սերկևիլ ուտելը

Medicine a1news 2021-11-06 23:18:00 2613
Հետևեք մեզ՝ Telegram-ում
ayvayiballakaristirinoylebiretkisivarki1450789696132-770x510_sTiFI.jpg

A1News.am-Սերկեւիլը օգտագործվում է ինչպես դեռ չհասունացած, այդպես էլ գերհասունացած վիճակով:

Բաղադրություն

Սա ցածր կալորիականությամբ եւ վիտամին C-ով հարուստ միրգ է, որը պարունակում է նաեւ ածխագրեր, բջջանյութ, պղինձ եւ վիտամին A: Այն օգտագործվում է ըմպելիքներ, մալմելադ, դոնդողներ եւ այլ տեսակի քաղցրավենիք պատրաստելու համար, ինչպես նաեւ մեծ տարածում ունի, որպես տարբեր ուտեսներ համեմելու միջոց։

Օգտակար հատկություններ

Հասուն պտուղները օգտագործվում են նաեւ բժշկության մեջ, օրինակ, տուբերկուլյոզի, ասթմայի, գաստրիտի, աղիքային հիվանդությունների բուժման համար։ Օգտագործվում է նաեւ այս մրգից ստացված ջրային լուծույթը, որով բուճվում են աչքի լորձաթաղանթի վնասվածքները, կամ մազաթափությունը: Ավանդական բժշկությունում սերմերը օգտագործում են փորկապության, կոլիտների, շնչառական հիվանդությունների, արգանդի արյունահոսության, հազի համար։

Հակացուցված է

Այս միրգը հակացուցված է ստամոքսի խոց ունեցողներին, քանի որ կարող է սպազմեր առաջացնել: Սերկեւիլը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել նաեւ փորկապության դեպքում, նաեւ մարդկանց, ովքեր զբաղվում են երգեցողությամբ, քանի որ այս մրգի կեղեւի վրայի փոշին վնասակար է ձայնալարերի համար:

Поделиться
Класс
Send